Nieuwsberichten

Gaat jouw kind veilig de weg op in 2018?

3 Tips om je kind veilig de weg op te sturen

meer

Aantal verkeersongelukken en -gewonden wederom gestegen

Politiek, bedrijfsleven, burgers: help het verkeer weer veiliger te maken

meer

Nieuwe website gericht op het thema kind en verkeer is online!

www.verkeersouders.nl

Hét platform met praktische informatie over kinderen en verkeer; boordevol tips, ideeën, materialen en adviezen om kinderen veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

meer

De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

Trefwoorden

Verkeerspoort

meer

Maak van verkeersveiligheid nationale prioriteit

Brede coalitie roept nieuw kabinet op te kiezen voor veiligheid en minder slachtoffers

meer

Check regelmatig je snelheid!

Campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet' van start

meer

Verkeersorganisaties lanceren fietsverlichtingscampagne

VVN afdelingen controleren 75.000 fietsen

meer

VVN Verkeersouders: geef je mening!

We horen graag wat je van onze ondersteuning vindt!

meer

Online VVN Opfriscursus breidt uit met vragen voor fietsers

VVN directeur Cohen roept fietsbranche op in actie te komen

meer

Expats op fietscursus!

Veilig Verkeer Nederland is een flexibele organisatie, die snel kan reageren op een vraag uit de maatschappij. Dit is maar weer eens bewezen toen ingenieursbureaubureau FLUOR uit Haarlem een fietscursus wilde organiseren voor haar nieuwste lichting expats. FLUOR is een ingenieursbureau dat wereldwijd opdrachten werft en regelmatig opdrachtgevers voor enkele maanden te gaste heeft in Haarlem. Binnenkort verhuist het bedrijf naar een nieuw kantoor in Hoofddorp.

De afdelingen Haarlemmermeer, Haarlem en het steunpunt West hebben in een korte week een programma bedacht, vertaald en gepresenteerd. Hoewel VVN geen project heeft dat specifiek gericht is op expats, kwam van Betty van Dorresteijn het idee om de ‘Opfriscursus Verkeer’ te gebruiken. De opfriscursus is ontwikkeld om senioren diverse verkeers- en gedragsregels in het verkeer bij te spijkeren. De expats hebben vaak wel ervaring met fietsen en in het verkeer, maar hebben lang niet een fiets gereden en al helemaal niet in Nederland.

Remco Bruijnes van de afdeling Haarlemmermeer heeft de opfriscursus samengevat en vertaald naar het Engels. Samen met Ben uit Hoofddorp en  René en Joop van de afdeling Haarlem heeft hij een fietscursus gehouden  voor de circa 20 expats van het bedrijf.

Op 29 april 2014 kregen de expats van FLUOR eerst een presentatie over de belangrijkste verkeersregels in Nederland en tips hoe zij veilig door Nederland konden fietsen. Vervolgens stond er buiten een parcours klaar en fietsen voor iedereen. Sommige deelnemers hadden nog wat moeite om op de fiets te stappen, maar na de eerste minuten was het ijs al snel gebroken. De verschillende parcours werden met succes uitgevoerd door de mannen.

De korte cursus voor de tijdelijke inwoners van Haarlem was een succes. Ze hebben kennis opgedaan van de verkeersregels in Nederland en op drie verschillende parcours geoefend op een fiets. Hopelijk hebben ze een veilige en prettige tijd in Nederland!

Trefwoorden

Fietscursus Fluor

meer